info@nordictrainingcamp.com

sv
ta kontakt

OBS! Resan är tyvärr inhiberad p.g.a. Coronasituationen. Följande hälsoresa ordnas våren 2021, vi syns då!


HÖSTENS HÄLSORESA

FRANSKA RIVIERAN, 24.9 – 1.10.2020

FRANSKA RIVIERAN

24.9 – 1.10.2020

Flyg från Vasa & Helsingfors, endast ett fåtal platser kvar

I september smäller det! Under en veckas tid kommer vi att motionera aktivt, semestra aktivt, äta gott och ha det riktigt roligt. Vi har 50 lediga platser och vi hoppas och tror att vi även är 50 personer som hoppar på flyget i höst.

Côte d’Azur är det franska namnet på Franska Rivieran och betyder den azurblå kusten. Havet är nämligen skimrande azurblått i den här delen av Medelhavet. Längs kusten hittar man en mängd världskända orter såsom Monaco, Nice, Cannes och Saint-Tropez. Det finns även otaliga bergsbyar, vykortsvackra fiskebyar och badorter med mer avslappnad atmosfär. I september, som enligt många är den behagligaste månaden vid Rivieran, är temperaturen passligt hög (vanligtvis 22-25 grader) och havsvattnet är uppvärmt efter sommarmånadernas höga temperaturer. 

Patrick Linman medverkar åter igen i höstens hälsoresa och står för sång och musik, som en del av kvällsprogrammet! Patrick är för tillfället högaktuell i musiktävlingen The Voice of Finland. 

VAD ÄR EN HÄLSORESA?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Nordic Training Camps hälsoresor har för mig varit glädje, träning, goda tips och råd, avkoppling samt god mat och fina upplevelser i olika länder med trevliga och omtyckta ledare. 

Margareta Finne, Vasa. Var hösten 2019 på sin tionde hälsoresa.

Hälsoresan har världens bästa ledare, man blir bara så glad. Resesällskapet blir nästan som ens familjemedlemmar. Hemma igen efter resan är både kropp och själ i ljuv balans. 

Kristina & Peter Slotte, Kronoby. Har deltagit i fem Hälsoresor

Saint-Tropez & Ramatuelle

Under resan bor vi på Village vacances Ramatuelle, som ligger ca. 9 km från den pulserande semester- och partyorten Saint-Tropez. Ännu närmare hittar man den lugna och charmiga bergsbyn Ramatuelle, som till utseendet påminner om något från medeltida riddarfilmer. Här hittar man mysiga gator, restauranger och vinaffärer att strosa i. Om man vill ta sig till någon av de större städerna, Cannes och Nice, går det bra att göra dagsutflykter med hjälp av offentliga färdmedel.

Pampelonne beach

En av Franska Rivierans absolut bästa och mest kända stränder är Pampelonne-stranden som ligger strax söder om St-Tropez och på endast 5 minuters gångavstånd från vårt hotell. Stranden är fem kilometer lång, halvmåneformad och har finkornig, vit sand överallt. Det som från första början gjorde Pampelonne känt var den mycket eftertraktade skådespelerskan Brigitte Bardots film ”And God Created Woman” från 1956. Filmen spelades in i St-Tropez och innehåller flera scener med Bardot på Pampelonne-stranden. Detta resulterade i att turismen ökade betydligt i området, och nuförtiden är det inte ovanligt att få syn på semestrande Hollywood-kändisar i någon av de berömda restaurangerna längs med stranden.

Fina vyer för vandring och cykling

Franska Rivieran erbjuder betydligt mera än bara fina stränder. Det kuperade och bergiga området skapar svindlande vyer medan man vandrar genom skogar och olivodlingar. Gillar man cykling lär man inte heller bli besviken. Cykling är som en religion i Frankrike, och det finns massvis med fina cykelleder man lätt kan spendera en heldag på. Om man gärna vill utforska Rivieran med cykel men är rädd att det blir för tungt, går det även att hyra elcyklar för ett överkomligt pris. I resans program ingår traditionsenligt guidad vandringstur och ordnade cykelutfärder.

FAMILJÄRT & FRIDFULLT BOENDE

Under resan bor vi i den simpla men mysiga semesterbyn Village vacances Ramatuelle, som av över 300 kundomdömen på Google fått snittbetyget 4,0 av 5 stjärnor. I semesterbyn hittar man allt man behöver för en aktiv semester, ex. stor swimming pool, tennisplaner, beachvolley plan, pingisbord och mycket annat. Halvpension är som vanligt inkluderat i priset.

Boka resa

RESANS LEDARE


Lena Paxal

Om Lena

Jag är en glad och aktiv Korsholmare som hållit på med olika former av idrott hela mitt liv. Är en före detta uthållighetsidrottare som nuförtiden jobbar som gymnastik- och hälsokunskapslärare för Folkhälsan Utbildning Ab och på Vörå samgymnasium, samt drar en hel del pass och tillställningar på olika ställen. På fritiden trivs jag bäst med min familj, hästar och vänner.

Jag vill gärna förmedla den glädje och det välmående jag själv känner av att få röra på mig och ta hand om mig själv. För mig blir detta första gången jag är på hälsoresa, och väntar med iver att få träna med er!

Yvonne Näsman

Om Yvonne

Hej! Jag heter Yvonne Näsman och driver enmansföretaget Wonnes Wellness. Mitt företag är inriktat på att få andra människor att må bättre. Jag drar bland annat zumba-, yoga- och bodypump-pass och är även utbildad personlig tränare. Det här blir min första hälsoresa, och jag ser verkligen fram emot att få dela den med er! På fritiden tycker jag om att göra så lite som möjligt. Äta, sova, sticka, promenera med hunden och läsa böcker. Det är mitt sätt att må bra.

Förutom de här sakerna har jag pysslat med både det ena och det andra under mitt snart 58-åriga liv. Still going strong!

Andreas Närvä

Om Andreas

Hej på dig, Andreas Närvä heter jag, bosatt i Vasa. Det är jag som ligger bakom företaget Drivkraft. Till utbildningen är jag bl.a. massör och personlig tränare. Som junior spelade jag fotboll men största ambitionen fann jag inom friidrott. Främst häcklöpning på kort distans. År 2014 deltog jag första gången för skojs skull i ett hinderbanelopp och sen dess har jag tränat mer eller mindre inom den grenen. Höstens hälsoresa till Frankrike blir min allra första hälsoresa och det ska verkligen bli kul att få träffa alla härliga hälsoresenärer och motionera och umgås tillsammans.

PAKETPRISER


FRÅN VASA

Vill man starta och avsluta resan i Kronoby flygfält går det bra att på egen hand boka, Finnairs tidtabeller passar in så att man lätt kan hoppa på samma flyg som resten av gruppen i Helsingfors. I detta fall betalar man naturligtvis inget för flyget Vasa-Helsingfors-Vasa.


Normal pris, 1 person

VAD INGÅR I PRISET

 • Finnair Vasa – Nice – Vasa (kort mellanlandning i Helsingfors, ca 1h)
 • Transfer från Nice flygfält till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Village Vacances Ramatuelle, 7 nätter i dubbelrum (24.9-1.10.2020). Singelrumstillägg: 100€
 • Halvpension, frukost & middag (buffetmiddag med sallad, flera varmrätter och efterrätt)
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. simbassäng, beach volley plan, motionsstigar etc. 
 • Ledda träningar, ca 3-4 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar  

OBS! Det finns mindre detaljer som vi inte fått bekräftade ännu, så Nordic Training Camp förbehåller sig rätten att lägga till saker till denna lista. Saker som läggs till är enbart till resenärens fördel. 

Tilläggsmöjlighet: ca 40€/pers för buss som kör längs med Österbottens kust till Vasa flygfält. Det exakta priset vet vi först i ett senare skede då vi fått reda på antalet intresserade. Meddela alltså gärna om ni är intresserade av busstransport. 

FRÅN HELSINGFORS


Normal pris, 1 person

VAD INGÅR I PRISET

 • Finnair Helsingfors – Nice – Helsingfors
 • Transfer från Nice flygfält till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Village Vacances Ramatuelle, 7 nätter i dubbelrum (24.9-1.10.2020). Singelrumstillägg: 100€
 • Halvpension, frukost & middag (buffetmiddag med sallad, flera varmrätter och efterrätt)
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. simbassäng, beach volley plan, motionsstigar etc. 
 • Ledda träningar, ca 3-4 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar  

OBS! Det finns mindre detaljer som vi inte fått bekräftade ännu, så Nordic Training Camp förbehåller sig rätten att lägga till saker till denna lista. Saker som läggs till är enbart till resenärens fördel. 

FRÅGOR & ANMÄLAN

Om du har frågor eller vill anmäla dig till Hälsoresan till Franska Rivieran, är det bara att fylla i formuläret nedan. Observera att en del av resans pris debiteras i förskott per faktura. 

Återbetalningsvillkor

OBS! De ursprungliga återbetalningsvillkoren nedan gäller inte under rådande Corona-tider. Full återbetalning fås fram till 30.6.2020. Vid den tidpunkten kommer det även att ha klarnat ifall resan blir av eller inte. 

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

 • Full återbetalning före 1.5.2020
 • Avbokning mellan 1.5.2020 och 1.7.2020 kostar 400€
 • Ingen återbetalning efter 1.7.2020 (slutfakturans förfallodag).

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Jag vill:

Ställa en fråga gällande resan till Franska RivieranAnmäla mig/oss till Hälsoresan till Franska Rivieran


Jag/vi flyger från:

Jag är medveten om att jag kan läsa Nordic Training Camps bokningsvillkor HÄR

Japp!


Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
sv
Kontakta oss