info@nordictrainingcamp.com

Boka resa

VÅRENS HÄLSORESA

GARDASJÖN, ITALIEN

6 – 13.5.2020

Flyg från Vasa & Helsingfors

OBS! Resan är för tillfället slutsåld. Vi undersöker ifall det finns möjlighet att få fler platser. Genom att anmäla dig, lägger du dig/er på väntelistan.

Gardasjön, eller Lago di Garda som den heter på italienska, är Italiens största sjö och ligger i norra Italien vid Alpernas fäste mellan Venedig och Milano. Sjön är ca 52 km lång och i genomsnitt 16 km bred. Området har sedan länge varit en mycket populär semesterort med sällsynt fina vyer och vacker natur. Utsökta viner och god mat är också något du hittar gott om i de många mysiga byarna längs sjön. Den kanske största orsaken till varför området blivit så populärt är de otaliga motionsmöjligheterna i kombination med den fina naturen. Vandring, cykling, paddling med kanoter, tennis och golf är några få exempel på perfekta aktiviteter i det fina gardaområdet.

VAD ÄR EN HÄLSORESA?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Nordic Training Camps hälsoresor har för mig varit glädje, träning, goda tips och råd, avkoppling samt god mat och fina upplevelser i olika länder med trevliga och omtyckta ledare. 

Margareta Finne, Vasa. Var hösten 2019 på sin tionde hälsoresa.

Hälsoresan har världens bästa ledare, man blir bara så glad. Resesällskapet blir nästan som ens familjemedlemmar. Hemma igen efter resan är både kropp och själ i ljuv balans. 

Kristina & Peter Slotte, Kronoby. Har deltagit i fem Hälsoresor

Suveräna vandringsleder

Området runt Garda sjön är perfekt för vandring och man kan vara säker på utsikter man inte glömmer i första taget. Man kan antingen gå längs med sjön och njuta av det glittrande och klara vattnet, eller så tar man t.ex. kabinbana upp till Monte Baldo (2000 meters höjd) och blickar ut över det fina området. I resans pris ingår en ordnad vandringstur med lokal vandringsguide. 

400 km cykelstråk – för alla nivåer

Norra Italien och Gardasjön är en av världens populäraste cykeldestinationer med bra vägar, vackra vyer och trevliga restauranger på vägen. För den vane cyklisten finns mer krävande och kuperade rutter som kräver mountain bike. Vill man ta det lugnare hyr man en vanlig city bike och håller sig till de lättare banorna. Under resan kommer åtminstone en längre cykelutfärd finnas med i programmet. Avgift för hyrning av cykel tillkommer för de som vill delta.

Aktiviteter för stora som små

För yngre resenärer är nöjesparken Gardaland ett absolut måste. Här kan hela familjen spendera en mycket rolig dag tillsammans och skaffa minnen för livet. Speciellt för nöjesparken är att den snart står värd för Europas första lego vattenpark (invigs 2020). Nöjesparken ligger på bekvämt avstånd från hotellet (15 km) och man kan ta sig dit med cykel, buss eller taxi. Inträde till Gardaland ingår inte i resans pris. 

LYXIGT OCH FRIDFULLT BOENDE

Under resan bor vi på 4-stjärniga Poiano Resort, som av ca 1200 kundomdömen på Google fått betyget 4,3 av 5 stjärnor. På hotellområdet hittar man allt man behöver för en aktiv semester, ex. stor simbassäng, tennisplaner, beachvolley plan och gym. Det finns även fina golfbanor väldigt nära hotellet, samt möjlighet att hyra cyklar och kanoter. 

Boka resa

RESANS LEDARE


Lena Paxal

Om Lena

Jag är en glad och aktiv Korsholmare som hållit på med olika former av idrott hela mitt liv. Är en före detta uthållighetsidrottare som nuförtiden jobbar som gymnastik- och hälsokunskapslärare för Folkhälsan Utbildning Ab och på Vörå samgymnasium, samt drar en hel del pass och tillställningar på olika ställen. På fritiden trivs jag bäst med min familj, hästar och vänner.

Jag vill gärna förmedla den glädje och det välmående jag själv känner av att få röra på mig och ta hand om mig själv. För mig blir detta första gången jag är på hälsoresa, och väntar med iver att få träna med er!

Niclas Wiitala

Om Niclas

Mitt namn är Niclas Wiitala. Jag är en glad och utåtriktad person som gillar att sprida bra energi. På fritiden älskar jag att idrotta, vistas  ute i naturen och umgås med vänner och familj. Min passion i livet är träning och  hälsa. Jag arbetar på Folkhälsan Utbildning Ab som hälsocoach och är utbildad idrottsledare, personlig tränare, mental tränare och kostrådgivare. I mitt arbete uppskattar jag möjligheten att inspirera andra människor till att maximera sina liv genom att sköta om sin kropp & sin knopp. 

Robert Bamm

Om Robert

Hejsan! Robert Bamm heter jag, 29 år gammal och bosatt i Vasa. Jag är det nyaste tillskottet av delägare i Nordic Training Camp, och arbetar mycket med företagets marknadsföring och hemsida. Då jag inte arbetar med mina egna företag (3 st) hittar man mig ofta i gymmet eller på volleybollplanen. Idrott och träning har hängt med starkt sedan barnsben, och fram till 20 års ålder elitsatsade jag på längdhopp. I höstas var jag på min första hälsoresa till Kroatien. Gardasjön blir alltså hälsoresa nr 2 för mig och jag måste säga att jag är riktigt taggad på att få komma iväg.

PAKETPRISER


FRÅN VASA

Vill man flyga från Kronoby går det bra att på egen hand boka, Finnairs tidtabeller passar in så att man lätt kan hoppa på samma flyg som resten av gruppen i Helsingfors. I detta fall betalar man naturligtvis inget för flyget Vasa-Helsingfors.


Normal pris, 1 person

VAD INGÅR I PRISET

 • Finnair Vasa – Milano – Vasa (kort mellanlandning i Helsingfors, ca 1h)
 • Transfer från Milano flygfält till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Poiano Resort, 7 nätter i dubbelrum (6-13.5.2020). Singelrumstillägg 22€/natt
 • Halvpension, frukost & middag (buffetmiddag med sallad, flera varmrätter och efterrätt)
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. gym, simbassäng, beach volley plan, motionsstigar etc. 
 • Ledda träningar, ca 3-4 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar  

OBS! Det finns mindre detaljer som vi inte fått bekräftade ännu, så Nordic Training Camp förbehåller sig rätten att lägga till saker till denna lista. Saker som läggs till är enbart till resenärens fördel. 

Tilläggsmöjlighet: ca 40€/pers för buss som kör längs med Österbottens kust till Vasa flygfält. Det exakta priset vet vi först i ett senare skede då vi fått reda på antalet intresserade. Meddela alltså gärna om ni är intresserade av busstransport. 

FRÅN HELSINGFORS


Normal pris, 1 person

VAD INGÅR I PRISET

 • Finnair Helsingfors – Milano – Helsingfors
 • Transfer från Milano flygfält till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Poiano Resort, 7 nätter i dubbelrum (6-13.5.2020). Singelrumstillägg 22€/natt
 • Halvpension, frukost & middag (buffetmiddag med sallad, flera varmrätter och efterrätt)
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. gym, simbassäng, beach volley plan, motionsstigar etc. 
 • Ledda träningar, ca 3-4 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar  

OBS! Det finns mindre detaljer som vi inte fått bekräftade ännu, så Nordic Training Camp förbehåller sig rätten att lägga till saker till denna lista. Saker som läggs till är enbart till resenärens fördel. 

FRÅGOR & ANMÄLAN

Om du har frågor eller vill anmäla dig till Hälsoresan till Gardasjön, är det bara att fylla i formuläret nedan. Observera att en del av resans pris debiteras i förskott per faktura. 

Återbetalningsvillkor

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

 • Full återbetalning före 1.2.2020
 • Avbokning mellan 1.2.2020 och 1.3.2020 kostar 400€
 • Ingen återbetalning efter 1.3.2020 (slutfakturans förfallodag).

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Jag vill:

Ställa en fråga gällande resan till Gardasjön, ItalienAnmäla mig/oss till Hälsoresan till Gardasjön, Italien


Jag/vi flyger från:

Jag är medveten om att jag kan läsa Nordic Training Camps bokningsvillkor HÄR och bekanta mig med exempelvis fakturering och återbetalningsmöjligheter.

Japp!


Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Boka resa