info@nordictrainingcamp.com

sv
ta kontakt

OBS! I juli månad klarnade det att höstens Hälsoresa inte blir av p.g.a. omständigheterna runt Coronan. Nästa Hälsoresa går förhoppningsvis av stapeln våren 2022. Mer information om resan och möjlighet till förhandsanmälning skickas ut via vårt nyhetsbrev inom kort.

OBS! Följande Hälsoresa ordnas förhoppningsvis hösten 2021 till Makarska. P.g.a. Coronasituationen är det omöjligt att säga ifall resan kan genomföras eller inte, men vi håller naturligtvis tummarna! Vi uppdaterar regelbundet denna sida med senaste information.

HÖSTENS HÄLSORESA

MAKARSKA RIVIERAN

28.9.2021 – 6.10.2021

Flyg från Helsingfors & Vasa

Följ med på hälsoresa till Makarska Rivieran och Adriatiska havet i höst! Under en veckas tid kommer vi att motionera aktivt, semestra aktivt, äta gott (All-Inclusive hotell) och ha det riktigt roligt. Vi har 50 lediga platser och vi hoppas och tror att vi även är 50 personer som hoppar på flyget i höst.

Makarska Rivieran har under senare tid blivit en av Kroatiens mest omtyckta semesterdestinationer. Detta till stor del tack vare den mycket fina naturen, de härliga stränderna, det stabila vädret och hotellens höga standard. Rivieran, som totalt sett är ca 60 km lång, sträcker sig från orterna Brela i Norr till Gradac i söder. Den fina och mysiga staden Makarska, som ligger ca 60 km sydost om Split, fungerar som Rivierans centrum. Tack vare Bergskedjan Biokovo är området runt Makarska Rivieran perfekt för natursköna bergsvandringar och cykelturer med fina vyer. 

VAD ÄR EN HÄLSORESA?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Nordic Training Camps hälsoresor har för mig varit glädje, träning, goda tips och råd, avkoppling samt god mat och fina upplevelser i olika länder med trevliga och omtyckta ledare. 

Margareta Finne, Vasa. Var hösten 2019 på sin tionde hälsoresa.

Hälsoresan har världens bästa ledare, man blir bara så glad. Resesällskapet blir nästan som ens familjemedlemmar. Hemma igen efter resan är både kropp och själ i ljuv balans. 

Kristina & Peter Slotte, Kronoby. Har deltagit i fem Hälsoresor

Roliga motionspass varje dag!

Under NTC’s hälsoresor ges du tillfälle att motionera hur mycket du vill! Våra kunniga och pratglada ledare drar 4-5 olika typer av motionspass varje dag, exempelvis vattengymnastik, löpträning, Yoga, zumba, cykling, vandring o.s.v. För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen.  

Vandrings- och cykelturer

Området runt Makarska är ypperligt för härliga vandrings- och cykelturer, mycket tack vare bergskedjan Biokovo (1762 m) som bidrar med hisnande utsikter. Endast 20 km från hotellet finns Biokovo naturpark där flera bergsstigar av varierande svårighetsgrad börjar. För den vane cyklisten finns mer krävande och kuperade rutter som kräver mountain bike. Vill man ta det lugnare får man gratis hyra cyklar från hotellet och hålla sig till de lättare vägarna. I resans program ingår åtminstone en guidad vandringstur och en cykelutfärd. Transfer till och från utfärdernas start ingår i priset. Hyra för mountain bike tillkommer till priset. 

Makarska & Tucepi

Den mysiga semesterstaden Makarska har en population på ca 14000 invånare. Antalet ökar dock stadigt under årets varma månader då turismen är som livligast. Inne i staden hittar du bl.a. mysiga cafér och restauranger med havsutsikt, nischade boutiques och vackra kyrkor. I stadens centrum hittar man även torget där olika typer av marknader ständigt är i full gång. Under resan bor vi i kustkommunen Tucepi, som ligger på 5 km avstånd från Makarska. Tucepi är känt för ortens 3 km långa strand, den fina strandpromenaden till grannkommunen samt de mysiga restaurangerna och värdshusen (Konobas), som serverar utsökt dalmatisk mat.

Roliga motionspass varje dag!

Under NTC’s hälsoresor ges du tillfälle att motionera hur mycket du vill! Våra kunniga och pratglada ledare drar 4-5 olika typer av motionspass varje dag, exempelvis vattengymnastik, löpträning, Yoga, zumba, cykling, vandring o.s.v. För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen.  

Vandrings- och cykelturer

Området runt Makarska är ypperligt för härliga vandrings- och cykelturer, mycket tack vare bergskedjan Biokovo (1762 m) som bidrar med härliga hisnande utsikter. Endast 20 km från hotellet finns Biokovo naturpark där flera bergsstigar av varierande svårighetsgrad börjar. För den vane cyklisten finns mer krävande och kuperade rutter som kräver mountain bike. Vill man ta det lugnare får man gratis hyra cyklar från hotellet och hålla sig till de lättare vägarna .I resans program ingår åtminstone en guidad vandringstur och en cykelutfärd. Transfer till och från utfärdernas start ingår i priset. Hyra för mountain bike tillkommer till priset. 

Makarska & Tucepi

Makarska har en population på ca 14000 invånare. Antalet ökar dock stadigt under årets varma månader då turismen är som livligast. Inne i staden hittar du bl.a. mysiga cafér och restauranger med havsutsikt, nischade boutiques och vackra kyrkor. I stadens centrum hittar man även torget där olika typer av marknader ständigt är i full gång. Under resan bor vi i kustkommunen Tucepi, som ligger på 5 km avstånd från Makarska. Tucepi är känt för ortens 3 km långa strand, den fina strandpromenaden till grannkommunen samt de mysiga restaurangerna och värdshusen (Konobas), som serverar utsökt dalmatisk mat.

LYXIGT ALL-INCLUSIVE BOENDE

Under resan bor vi på fina Bluesuns hotel Neptun, som av över 700 kundomdömen på Google fått snittbetyget 4,4 av 5 stjärnor. Hotellet har egen fin strand, stor simbassäng, tennisplaner, gym, beach volleyplan och mycket annat. I resans pris ingår All-Inclusive service, vilket i praktiken betyder att allt vid hotellet är gratis, exempelvis 5 mål mat om dagen, drinkar, alla faciliteter, wifi, förvaringsskåp, gratis cykeluthyrning o.s.v. De nya rummen är ljusa, fräscha och ordentligt utrustade.

Boka resa

RESANS LEDARE


Vilka resans ledare är, är ännu öppet. Vi uppdaterar denna sektion då saken klarnat.

Niclas Wiitala

Om Niclas

Mitt namn är Niclas Wiitala. Jag är en glad och utåtriktad person som gillar att sprida bra energi. På fritiden älskar jag att idrotta, vistas  ute i naturen och umgås med vänner och familj. Min passion i livet är träning och  hälsa. Jag arbetar på Folkhälsan Utbildning Ab som hälsocoach och är utbildad idrottsledare, personlig tränare, mental tränare och kostrådgivare. I mitt arbete uppskattar jag möjligheten att inspirera andra människor till att maximera sina liv genom att sköta om sin kropp & sin knopp. 

Språk: finska, svenska & engelska

Kristina Sandström

Om Kristina

Hej! Krisse här, idrottsinstruktör och coach från Helsingfors. Jag är en positiv och hjälpsam person som motionerar aktivt och som gillar att testa på nya grenar. På fritiden sysslar jag mycket med löpning, kickboxning, gymträning och simning. Tidigare spelade jag även fotboll. Utöver idrott läser jag många böcker och lyssnar på podcasts.

Under mina gruppträningspass är det viktigt för mig att uppmärksamma varje deltagare och att varje deltagare får känslan av att verkligen lyckas.  För mig är det också viktigt att kropp och själ är i balans, och på så vis skapar ett starkt välmående. Då är det även betydligt lättare att njuta av vardagen. Hälsoresan till Kroatien är något jag verkligen ser fram emot och det ska bli superkul att träffa alla deltagare!

Språk: finska, svenska & engelska

Henry Söderlund

Om Henry

Mitt namn är Henry Söderlund. Jag är en positiv och utåtriktad person, som gläds av att andra människor mår bra och har det roligt. Jag älskar bollsporter och gemensamt umgänge. Till utbildningen är jag idrottsinstruktör, med specialinriktning på coaching. Om dagarna jobbar jag vid Vasa simhall där jag håller strechingpass, gymträning, simskola och vattengymnastik. Hälsa och välmåendet är utan tvekan en av de viktigaste stöttepelarna i mitt liv och jag ser verkligen fram emot höstens hälsoresa till Kroatien.

Språk: finska, svenska & engelska

PAKETPRISER


FRÅN VASA

Avfärd 28.9.2021, kl 14.35

Vill man starta och avsluta resan i Kronoby flygfält går det bra att på egen hand boka, Finnairs tidtabeller passar in så att man lätt kan hoppa på samma flyg som resten av gruppen i Helsingfors. I detta fall betalar man naturligtvis inget för flyget Vasa-Helsingfors-Vasa.

Normalpris, 1 person

VAD INGÅR I PRISET

 • Finnair Vasa – Split – Vasa (kort mellanlandning i Helsingfors)
 • Transfer från Split flygfält till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Bluesun hotel Neptun, 8 nätter i dubbelrum (28.9.2021 – 6.10.2021). Singelrumstillägg: 22€/natt
 • All-Inclusive, frukost, lunch & middag, nattsnacks, eftermiddagssnacks, gratis drinkar etc.
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. fitness center, simbassäng, tennisplaner, motionsstigar etc. 
 • Ledda träningar, ca 4-5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar  

OBS! Det finns mindre detaljer som vi inte fått bekräftade ännu, så Nordic Training Camp förbehåller sig rätten att lägga till saker till denna lista. Saker som läggs till är enbart till resenärens fördel. 

FRÅN HELSINGFORS

Avfärd 28.9.2021, kl 18.35

Normalpris, 1 person

VAD INGÅR I PRISET

 • Finnair Helsingfors – Split – Helsingfors
 • Transfer från Split flygfält till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Bluesun hotel Neptun, 8 nätter i dubbelrum (28.9.2021 – 6.10.2021). Singelrumstillägg: 22€/natt
 • All-Inclusive, frukost, lunch & middag, nattsnacks, eftermiddagssnacks, gratis drinkar etc.
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. fitness center, simbassäng, tennisplaner, motionsstigar etc. 
 • Ledda träningar, ca 4-5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar  

OBS! Det finns mindre detaljer som vi inte fått bekräftade ännu, så Nordic Training Camp förbehåller sig rätten att lägga till saker till denna lista. Saker som läggs till är enbart till resenärens fördel. 

FRÅGOR & ANMÄLAN

PLATSER KVAR

Om du har frågor eller vill anmäla dig till Hälsoresan till Makarska Rivieran, är det bara att fylla i formuläret nedan. Observera att normala bokningsvillkor inte gäller för denna resa p.g.a. coronasituationen. Ingen förskottsfaktura skickas och det är helt riskfritt att anmäla sig. Under sommaren 2021 klarnar det ifall resan kan genomföras eller inte, och tidigast då skickas eventuell faktura för resan. 

Observera att denna hälsoresa är tvåspråkig. Interna språket inom gruppen är både finska och svenska.

Återbetalningsvillkor

OBS! De ursprungliga återbetalningsvillkoren nedan gäller inte under rådande Corona-tider. Full återbetalning fås fram till 30.6.2020. Vid den tidpunkten kommer det även att ha klarnat ifall resan blir av eller inte. 

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

 • Full återbetalning före 1.5.2020
 • Avbokning mellan 1.5.2020 och 1.7.2020 kostar 400€
 • Ingen återbetalning efter 1.7.2020 (slutfakturans förfallodag).

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Jag vill:

Ställa en fråga gällande resan till Makarska RivieranAnmäla mig/oss till Hälsoresan till Makarska Rivieran


Jag/vi flyger från:

Jag är medveten om att jag kan läsa Nordic Training Camps bokningsvillkor HÄR

Japp!


Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
sv
Kontakta oss